A két legrettegettebb szakma: Fogorvos vs. Szájsebész. Mi a különbség?

A szájsebész annyiban több és hatékonyabb szakember, hogy nem „csak” fogorvosi szakvizsgával, hanem szájsebészeti szakvizsgával is rendelkezik. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a fogorvosok ne lennének mesterei a szakmának. Ezzel arra célzunk, hogy több eszköz és lehetőség van egy szájsebész fegyvertárában.

Azért érdemesebb rögtön szájsebészhez járni és vele végeztetni a különböző beavatkozásokat, mert ott bármi komplikáció lépne fel, azonnal kezelni tudják, nem szükséges két orvoshoz is járnunk.

Mi még a különbség?

  • A szájsebész végezhet úgynevezett invazív beavatkozásokat is így több mindenben számíthatunk rá mint egy fogorvosra.
  • A fogorvosok, egy lesarkított példával élve, az ínyünk fölötti területtel képesek foglalkozni még a szájsebészek az íny alatti területek kezelésére és gyógyítására is képesek.

Tehát ha gyors, azonnali gyógyulást és eredményeket akarunk akkor érdemesebb egy szájsebész kollégát felkeresni. Egy probléma megoldásra adott esetben több lehetőséget tudnak kínálni ezért látványosabb eredményeket produkálni.

Valljuk be azért nem fogunk tiltakozni, ha sokkal gyorsabban és egyszerűbben túlvagyunk a dolgon. J

Ha bármilyen fájdalmat érez a szájában ne húzza tovább az időt, keressen fel minket. Várjuk sok szeretettel az ingyenes vizsgálatunkra.