A fogpótlás királya, a fogimplantátum!

A magyar felnőttek nagy része sajnos szenved attól, hogy hiányzik egy-két foga, adott esetben több, akár a teljes fogsor.

A két leggyakoribb oka ennek

Természetesen előfordulhat az is, hogy egy baleset következtében veszítjük el.

A legnagyobb baj ezzel, hogy nem „csak” fájdalommal járhat, de még lelkileg is komoly gondokat okozhat. Egy foghíjas mosoly visszataszító lehet mások számára, amitől a betegnek szégyen érzete lehet és komolyan visszavetheti az önbizalmát is.

Amellett, hogy esztétikailag nem túl előnyös jelenség megnehezítheti a rágást és a hangképzésben is nehézségeket okozhat.

Ha a hiányzó fogainkat pótolni szeretnénk több lehetőségünk van. Pótolhatjuk híddal, részlegesen vagy teljesen kivehető műfogsorral és fog implantátumokkal.

Híd

Ilyenkor csonkra csiszolják a hiányzó fog melletti fogakat, majd ragasztóval rögzítik a pótlást. Ennek hátránya, hogy bántjuk az egészséges fogakat. Ahol eredetileg is hiányzott a fog a pótlás és a nyálkahártya között távolság van, persze a résen átlátni nem lehet, de mégis észrevehető, érezhető.

Műfogsor

Ha nagyon kevés a fog, vagy egyáltalán nincs, akkor hídpótlás megoldhatatlan ekkor jöhet szóba a részleges vagy teljesen kivehető fogpótlás, a műfogsor. Nehéz megszokni, mert nagy területet foglal el a szájüregben, esztétikailag sem szép, nehezen ápolható, ezért gyulladásokat okozhat, ami gyakran elő is fordul.

Implantátum

Az implantátumokat azért javasoljuk, mert messze a legjobb megoldásnak gondoljuk. Tartósabbak, szebbek, kényelmesebb és sokkal természetesebb hatásúak, mint az előzőek. Ahhoz, hogy valakinek implantátuma lehessen részletes kórképet kell felvenni, amit egy panoráma röntgen követ majd egy gondos és precíz tervezés a kinézetről, formáról, színről stb. Gyakorlatilag olyan mosolyt kapunk amilyet csak szeretnénk. Végeredményben érzésre, esztétikailag és kényelmi szempontból is az igaz fogakhoz rettentően hasonló fogsort kapunk, amit bármelyik hollywoodi sztár megirigyelhet.

Fontos, hogy a beavatkozásokat követően gondosan ápoljuk és figyeljünk a tisztaságára. Érdemes legalább 2-3 havonta szájsebésszel ellenőriztetni az állapotát.

Ha fog, fogsor pótláson gondolkozik, ne habozzon felkeresni minket, a vizsgálatot és a panoráma röntgent ingyenesen nyújtjuk 🙂 Várjuk nagyon sok szeretettel. Jelentkezzen most!